Om oss
Team Smettillverkning
Pekka, Rosen, Anders
Ibland känns det som att vi inte valde korven, utan korven valde oss.
Vi – Ola, Bo och Kenneth – hade alla olika vägar in i branschen, men en gemensam drivkraft gjorde att vi fann varandra: kärleken till hantverket. Ola föddes in i branschen. Hans morfar öppnade den lilla köttbutiken Lagerströms på Söder som sedan växte sig till ett företag med över 60 anställda. Där jobbade även Kenta och Bosse, tills den dagen fabriken köptes upp.
Och där stod vi; Kenta med sina 30 år i branschen, Bosse med sitt mästarbrev i charkuteri (något som bara 10 andra i Sverige har) och Ola med sin ekonomiexamen. Vad skulle vi göra? Gå vidare och jobba för en av de stora korvtillverkarna eller köra vårt eget race? När Bo fick nys om att Specialchark på Slakthusområdet letade efter någon som kunde ta över verksamheten stod det klart för oss att det aldrig var ett val. Det var precis det här vi skulle göra.
Idag, fyra år senare, vet vi att vi gjorde rätt. Verksamheten har växt och vi får många lovord för våra produkter. Men inget av detta hade varit möjligt utan vår skickliga personal.
Team Smettillverkning
Pekka, Rosen, Anders
Team Korvhallen
Kent, Thea, Lasse, Karlsson
Vi gillar att krångla till det för oss
Vi är inte dem som säger nej när en kund vill beställa en vara som vi inte alltid har i sortimentet, eller förverkliga ett recept de har kommit på. De vill äta lite häftigare korv som smakar mer – precis som vi. Det kanske inte är det mest effektiva sättet att tillverka korv på. Men det är kanske därför vi heter Specialchark.
Team Korvhallen
Kent, Thea, Lasse, Karlsson
Team Paketeringen
Jeppe, Alicia, Stoffe, Nikos, Robban
Vi strävar efter att vara Sveriges ledande charkuteriföretag
Kanske inte vad det gäller storlek men vad det gäller kvalité, kunskap och innovation – och hjärta för korv.
Team Paketeringen
Jeppe, Alicia, Stoffe, Nikos, Robban