Isterband
För att få Isterbanden syrliga förekom det att man förr i tiden ställde ut kärran med köttråvaror i solen för att bakterierna skulle växa till. Riktigt så går det inte till hos oss nu förtiden utan vi tillsätter en bakteriekultur som får växa till sig under kontrollerade former för att få den rätta syran.
Klassisk isterband från Specialchark – svensk tillverkning av korv i vår korvfabrik i Stockholm!
Här hittar du våra återförsäljare – annars är du välkommen att kontakta oss!
Ingredienser
Nöt- och griskött, vatten, fett från gris, KORNGRYN, potatismjöl, salt, bindväv från gris, potatisflingor, kryddor, socker, torkad lök, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, rökarom av bok och lönn.
Specifikationer
Kommentar | Stoppad i svintarm |
Art.nr. | 425 |
Kötthalt | 43% |
Hållbarhet | Kylvara: 28 Dagar |
Korvens vikt | ca 140g, 7 korvar per pkt. |
Näringsvärde per 100g
Energi | 1350 kJ |
Energi | 320 kcal |
Fett | 24 g |
- Varav mättat fett | 9,5 g |
Kolhydrater | 13,5 g |
- Varav sockerarter | 1,6 g |
Protein | 8,5 g |
Salt | 2 g |