Vår korvhistoria
Fabrikör Göran Nilssons stora intresse för korv ledde till att han började med egen tillverkning av korv i sin köttbutik på Brännkyrkagatan i Stockholm. Detta var i slutet på 70-talet och snart ökade korvförsäljningen så pass att korvtillverkningen flyttade till en egen korvfabrik på Slakthusområdet precis utanför tullarna. Görans nyfikenhet att pröva olika sorters kryddblandningar blev en stor framgång och man blev en marknadsledande producent av kryddade korvar och var ett av de första företagen i Sverige som producerade chorizo.
Specialchark i Slakthusområdet
1992 bytte Görans Kött namn till Specialchark Stockholm AB och man flyttade till bättre lokaler alldeles i närheten på Slakthusområdet. Tillsammans med Korvcashen satsade man på försäljning till gatukök och korvvagnar och Specialcharks logotyp och gula parasoll har idag blivit en vanlig syn på Stockholms gator och torg. Sommaren 2012 fyllde Göran 69 och kunde koppla av något då verksamheten togs över av oss. Bo, Kenneth och Ola.
Ekologisk korvtillverkning
Sedan vi tog över har verksamheten breddats med bland annat ett stort antal specialuppdrag där vi tillverkar produkter åt andra, i deras varumärken, och här är en stor del av produktionen ekologisk. 2013 tilldelades Bo ett mästarbrev i yrket Charkuteri och styckning. Görans nyfikenhet för nya smaker lever kvar i väggarna och kommer föras vidare av oss, då vi ska se till att fortsätta vara ett av Sveriges ledande charkuteriföretag. Kanske inte vad det gäller storlek men vad det gäller kvalité, kunskap och innovation.
Bo Lodin, Stockholm
Avlade Mästarprovet och tilldelades Mästarbrevet i Charkuteri 2013.
Tillhör nu Mästarskrået.